OPĆINA REŠETARI – Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića, uskoro i novi vatrogasni i društveni dom

Datum objave: 05. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Jedna od najuspješnijih općina po povlačenju europskog i “domaćeg” novca i ove je godine, unatoč epidemiji, nastavila s pozitivnim trendovima. Zahvaljujući realizaciji niza projekata, Rešetari svakodnevno mijenjaju  vizuru, podižući istovremeno kvalitetu življenja mještana i poboljšavajući društvenu i komunalnu infrastrukturu Općine. Nakon nedavnog otvorenja reciklažnog dvorišta, pri kraju su i radovi na izgradnji zgrade dječjeg vrtića i vatrogasnog doma

Unatoč problemima i zastojima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa, Općina Rešetari, jedna od nacionalno najuspješnijih po povlačenju europskog i “domaćeg” novca, i ove je godine nastavila s pozitivnim trendovima, mijenjajući svakodnevno poznatu vizuru mjesta. Nakon nedavnog otvorenja reciklažnog dvorišta, prvog na zapadnom dijelu Brodsko posavske županije, vrijednog više od 5 milijuna kuna, kao i niza manjih, infrastrukturnih projekata, u završnoj su fazi i radovi na dva, za mještane iznimno vrijedna projekta- izgradnji zgrade dječjeg vrtića i vatrogasnog doma. Ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna, riječ je o projektima koji će unaprijediti kvalitetu sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, potaći proces demografskog oživljavanja, unaprijediti kulturni i društveni život Općine, te sustav zaštite i spašavanja.

Radovi na Dječjem vrtiću “Čarobni svijet” , prema predviđanjima izvođača i čelnog čovjeka Općine, načelnika Zlatka Age, trebali bi biti završeni do kraja listopada, a do polovice studenoga i oni na izgradnji vatrogasnog i društvenog doma, taman na vrijeme, jer rešetarački vatrogasci ove godine obilježavaju i vrijednu obljetnicu- 90 godina postojanja i djelovanja. Uz kapitalne projekte, u tijeku je i niz onih manjih, infrastrukturnih, poput uređenja ulaza u mjesnu župnu crkvu i postavljanja betonske galanterije, nakon čega je u planu i izgradnja malog trga. Radove u vrijednosti od 120 tisuća kuna sufinancira Općina. Vlastitim proračunskim sredstvima Općina je financirala i radove na asfaltiranju Ferić sokaka, između ulice Vladimira Nazora i crpne stanice odvodnje na prijelazu preko vodotoka Rešetarica, vrijedne 60 tisuća kuna.

Uz projekte čiji je cilj podizanje kvalitete prometne i komunalne infrastrukture, ovih su dana počeli radovi na uređenju mjesne crkve svetog Nikole Putnika u naselju Gunjavci, ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna. Uz sanaciju krovišta, crkvenog tornja i fasade, projektom će biti uređen i ulaz u crkvu, a financijska sredstva za izvođenje radova osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i Općina Rešetari.

TEKST: S. T.     FOTO: resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn