OPĆINA REŠETARI – Potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Datum objave: 17. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nakon zaslužene vrlo dobre ocjene za transparentnost proračuna, s pravom se ponoseći neslužbenom titulom jedne od najuspješnijih općina po povlačenju sredstava, Općina Rešetari ovih je dana potpisala Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini

Na temelju ranije provedenog Javnog poziva i donesene Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini, načelnik Zlatko Aga u ime Općine Rešetari potpisao je s državnom tajnicom Željkom Josić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mladeUgovor o dodjeli sredstava za razvoj predškolske djelatnosti.

Riječ je o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u svim općinama , prvenstveno onima kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi. Općini je dodijeljena potpora u iznosu od 220 tisuća kuna, a odobrena sredstva će se koristiti za pokriće troškova izdataka za djelatnike, opremu, tekuće održavanje, energiju, komunalije. Uz potpisivanje ugovora, bila je ovo i jedinstvena prilika za susret prvog čovjeka Općine Rešetari i državne tajnice Željke Josić koja će, u cilju poboljšanja demografskih mjera, uskoro posjetiti ovu općinu.

TEKST: S. T.      FOTO: Općina Reštari

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn