OPĆINA REŠETARI – Novi razlog za veselje: novoizgrađeni Dječji vrtić “Čarobni svijet” u Rešetarima otvara svoja vrata

Datum objave: 13. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Početak nove pedagoške godine s posebnim će veseljem dočekati najmlađi mještani Općine Rešetari.Novoizgrađeni Dječji vrtić Čarobni svijet, iznimno vrijedan projekt “težak” 10.077.142,00 kuna otvara svoja vrata malim polaznicima.

Prostor novog Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima uskoro će se ispuniti dječjim smijehom i igrom. Nakon prošlotjedne kontrole Stručnog povjerenstva Ureda državne uprave u Brodsko – posavskoj županiji, Službe za društvene djelatnosti utvrđeno je da novoizgrađeni objekt Dječjeg vrtića udovoljava uvjetima za početak obavljanja djelatnosti odgoja, naobrazbe te skrbi o djeci predškolske dobi, što je potvrđeno i službenim Rješenjem o ispunjenju uvjeta za početak rada.

„Veseli me što će vrtić kojemu smo osnivač nakon 10 godina rada uskoro otvoriti svoja vrata te će naša djeca boraviti u suvremenom, moderno uređenom i sigurnom prostoru novoizgrađenog objekta jer oni to zaslužuju. Ovo je veliki iskorak u našem radu i razvoju Općine Rešetari koji me čini ispunjenim i sretnim baš kao i uspješna realizacija još jednog EU projekta. Sretno odgajateljicama i svim djelatnicima vrtića u, a posebno djeci i roditeljima koji će boraviti u hvalevrijednom visokoenergetskom objektu modernog vremena i doba“, istaknuo je, tom prigodom, načelnik Općine Zlatko Aga.

Nakon srpnja 2019.godine kada je potpisan ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“, a potom i kraja 2020., kada su djelatnici vinkovačke tvrtke „Watmont” završili radove na objektu visokog standarda, ovo je velika vijest za sve mještane Rešetara, jer Općina je dobila najsuvremeniji predškolsko-pedagoški objekt u kojem će moći boraviti 107-ero djece, ali i oni najmanji, jer tu je i prostor za jaslice. Izgradnja Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj,a ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna. Ovo je još jedna potvrda kako se Općina Rešetari može pohvaliti uspješnom realizacijom strateških ciljeva, među kojima je i poboljšanje uvjeta za život mladih obitelji s ciljem njihovog ostanka, kao i zaustavljanja i smanjivanja iseljavanja. Izgradnjom novog vrtića ionaoko zavidan nivo skrbi za djecu predškolskog uzrasta podignut je na novu razinu. Treba podsjetiti da je 2019. godine u Adžamovcima otvoren područni odjel Vrtića „Čarobni svijet“ i dodati da Općina Rešetari daje potporu mladim obiteljima za novorođenu djecu.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. P./ resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn