OPĆINA REŠETARI – Nastavak ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje s 18.370,80 eura iz nacionalnog programa

Datum objave: 23. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Da su im budućnost djece i mladih, kao i njihov kvalitetan odgoj i obrazovanje prioritet, Općina Rešetari odavno je dokazala. Uz matičnu Osnovnu školu “Ante Starčevića”, istinsku školu za 21.stoljeće, potvrđuje to i dječji vrtić “Čarobni svijet”, hvalevrijedan visokoenergetski suvremeni objekt kao i daljnja ulaganja, za što je Općini kroz  Program podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini, uručen ugovor vrijedan  18.370,80 eura. 

Nastavljajući trend uspješnih prijava na nacionalne i europske fondove s ciljem maksimalnog iskorištavanja dostupnih sredstava koja se ulažu u projekte komunalne i društvene infrastrukture, Općina Rešetari od ovih je dana bogatija za Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za “Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića”, prema programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Ugovor je uručen pročelnici Općine, Moniki Starčević, 22.ožujka, a cilj programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te pridonijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega. Dodijeljeni iznos od 18.370,80 eura Općina će iskoristiti za nabavu dodatnih dječjih igrala, ograde i gumene podloge koja će biti postavljena u dvorištu vrtića.

Nastavak je to kontinuiranih ulaganja u budućnost djece i mladih, kao i njihov kvalitetan odgoj i obrazovanje, što je, Općini Rešetari, uz ravnomjeran razvoj svih naselja, prioritet.  Uz matičnu Osnovnu školu “Ante Starčevića”, istinsku školu za 21.stoljeće koja se ponosi brojnim međunarodnim suradnjama, potvrđuje to i dječji vrtić “Čarobni svijet”, hvalevrijedan visokoenergetski objekt modernog doba i vremena izgrađen 2021. Najsuvremeniji predškolsko-pedagoški objekt u kojem može boraviti 107-ero djece, ali i oni najmanji, jer tu je i prostor za jaslice, označio je, prije nekoliko godina, veliki iskorak u radu i razvoju Općine.

TEKST: Simonida Tarbuk                         FOTO: Općina Rešetari

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn