OPĆINA REŠETARI – Nastavak kapitalnih projekata

Datum objave: 24. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Unatoč ljetu i godišnjim odmorima, u Općini Rešetari, kada je riječ o provedbi projekata, nastavljaju ustaljenim tempom, jer puno je još toga što treba napraviti za podizanje kvalitete života mještana. U završnoj su fazi radovi na izgradnji nove zgrade Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” i vatrogasnog doma s mjesnim kulturnim centrom, a potpisan je i Ugovor o modernizaciji javne rasvjete vrijedan 2,4 milijuna kuna.

Vodeći računa o ravnomjernom razvoju cijele Općine, ulažući istovremeno u budućnost i svoje najmlađe, u Općini Rešetari, ovih dana, unatoč ljetu i godišnjim odmorima, privode kraju radove na dva iznimno vrijedna projekta. Radovi na izgradnji nove zgrade Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” vrijedni 10 milijuna kuna, na zadovoljstvo malih i velikih, ušli su u završnu fazu. Uz osiguranih 105 mjesta, te po prvi puta i prostor za jaslice, novi dječji vrtić ispunit će najviše odgojne i obrazovne standarde predškolskog odgoja, čemu u prilog ide i nedavno otvoren izdvojeni odjel u Adžamovcima.

Na zadovoljstvo mještana, u završnoj su fazi i radovi na dogradnji i adaptaciji Vatrogasnog doma, kapitalnog projekta vrijednog više od 7 milijuna kuna, pomno pripremanog tri godine. Uz suvremeno obnovljen prostor doma koji bi , prema planu, trebao biti svečano otvoren do kraja godine uz 90.obljetnicu vatrogastva u Rešetarima, projektom je predviđena dogradnja dvije spremnice, ureda, kao i društvenog doma i mjesnog kulturnog centra, iznimno značajnog prostora za budući društveni razvoj zajednice.

Uz realizaciju aktualnih projekata, u Općini su ovih dana potpisali i ugovor o modernizaciji javne rasvjete, projektu kojim će se postojeća javna rasvjeta zamijeniti novom, led rasvjetom, što će, uz značajne uštede u općinskom proračunu, doprinijeti i zaštiti okoliša. Projekt je vrijedan 2,4 milijuna kuna i financirat će se kreditom HBOR-a na 10 godina s kamatom od 0,1 posto, a rok za završetak je 120 dana od uvođenja u posao.

TEKST: S. T.         FOTO: F.S./ D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn