OPĆINA REŠETARI – Načelnik Aga s ministrom hrvatskih branitelja

Datum objave: 24. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Načelnik Zlatko Aga inicirao je sastanak s potpredsjednikom Vlade, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom na kojem se razgovaralo o rješavanju imovinsko pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom i aktualnim poljoprivrednim temama. Načelnik Aga pozvao je ministra i na skorašnju osnivačku skupštinu Udruge hrvatskih branitelja Općine Rešetari – Domovini vjerni

Prvi čovjek Općine Rešetari, načelnik Zlatko Aga, na vlastitu se inicijativu sastao s potpredsjednikom Vlade, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom. Neposredni povod sastanku bilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom, te najavljene izmjene novog poljoprivrednog pravilnika prema kojem bi poljoprivredni proizvođači s područja Općine ostali bez ukupno milijun eura godišnje , što će, smatra Aga, rezultirati još manjom željom za radom na zemlji, kao i nastavkom odljeva mladih iz Slavonije.

Susret s ministrom načelnik je iskoristio i za poziv na skorašnju osnivačku skupštinu Udruge hrvatskih branitelja Općine Rešetari – Domovini vjerni. Riječ je o inicijativi koju je, početkom mjeseca ožujka, pokrenula Općina s tridesetak branitelja, pripadnika svih postrojbi iz obrambenog sustava s ciljem pomoći hrvatskim braniteljima u ostvarivanju njihovih prava, promicanja istine o Domovinskom ratu kao i stvaranju boljeg društva kroz uključenost branitelja u sve njegove aspekte. Nova Udruga na čiju je osnivačku skupštinu pozvan i ministar Medved, uz niz aktivnosti, u planu ima i izdavanje monografije branitelja Domovinskog rata povodom 30 godina rada Općine Rešetari, postavljanje spomen sobe (muzeja) branitelja, kao i izradu grba, zastave i odličja na razini Općine Rešetari.

TEKST: S. Tarbuk            FOTO: resetari.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn