OPĆINA REŠETARI – Konstituirano Općinsko vijeće, predsjednica Milka Perković

Datum objave: 09. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nakon svibanjskih lokalnih izbora na kojima je aktualni načelnik Zlatko Aga osvojio peti mandat, novoizabrani vijećnici konstituirali su Općinsko vijeće Općine Rešetari za čiju je staru novu predsjednicu izabrana Milka Perković. Glasovima birača većinu vijećničkih mjesta, njih 10, osvojila je Lista HSLS-a koju je predvodio Aga, HDZ ima 2 vijećnika, a lista koalicije HSS i SDP jednog.

Zahvaljujući višegodišnjem predanom radu na razvoju Općine Rešetari koja je po povlačenju sredstava iz Europske unije najuspješnija u Brodsko posavskoj županiji, na svibanjskim lokalnim izborima, stari novi načelnik Zlatko Aga osvojio je peti mandat. Nadmoćnu pobjedu ostvarila je i Lista HSLS-a koju je predvodio aktualni načelnik, osvojivši 10 mjesta u Općinskom vijeću.

U najvišem predstavničkom tijelu Općine sjedit će i dva HDZ-ova vijećnika, te jedan vijećnik s liste koalicije HSS-SDP. Aktualni saziv Općinskog vijeća Općine Rešetari tako sada čine Milka Perković, Andrea Martinović, Željko Domazetović, Hrvoje Milak, Branko Babić, Darko Beligoj, Mladen Rossi, Ivana Prpić i Ivo Sedlaček s liste HSLS, Vladimir Majetić i Miroslav Jelančić s liste HDZ-a, te Ozren Kraljić s liste HSS SDP.

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća novoizabrani vijećnici za predsjednicu su izabrali Milku Perković koja je, zahvalivši na ukazanom povjerenju, rekla kako će funkciju, kao i u prethodnom mandatu, obnašati odgovorno i savjesno, oćekujući i od kolega konstruktivan rad u interesu svih mještana Općine Rešetari.

Slijedom dosadašnjih značajnih rezultata, velika očekivanja od novog četverogodišnjeg mandata, s pravom ima i prvi čovjek Općine, načelnik Zlatko Aga, jer, posla je puno, baš kao i novih projekata i izazova.” Ponosni smo na naš dosadašnji rad jer smo po povlačenju sredstava EU fondova koja, moram to naglasiti, ne dolaze samo tako, najuspješnija Općina u Brodsko-posavskoj županiji. Novoizabranim vijećnicima, članovima tijela predstavničke vlasti, čestitam na izboru i nudim suradnju, ali kako bi napravili kvalitetan iskorak u interesu naših mještana, svi moramo dati svoj doprinos”, zaključio je na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetari načelnik Zlatko Aga.

TEKST: S. T.         FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn