OPĆINA REŠETARI: Konkretne mjere – oslobađanje plaćanja programa dječjeg vrtića

Datum objave: 02. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – U okviru mjera pomoći mještanima donesenih zbog okolnosti uzrokovanih panedmijom koronavirusa, Općina Rešetari odlučila je roditelje i skrbnike djece korisnika programa dječjeg vrtića osloboditi plaćanja cijene programa počevši od 16.ožujka do okončanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Odlučivši na što bolji način odgovoriti na brojne izazove uzrokovane koronavirusom, svjesni činjenice kako će zaustavljanje svih oblika poslovanja značiti i manje prihode Proračuna, Općina Rešetari krajem mjeseca ožujka donijela je Zaključak o mjerama štednje u poslovanju i obustavi preuzimanja novih obveza koje nisu nužne za redovito osnovno poslovanje, izuzev poslova koji su u tijeku i za koje je preuzeta ugovorna obaveza.

Znajući kako će posljedice epidemije koronavirusa, na ovaj ili onaj način, osjetiti svi, u Općini su, osim toga, odlučili pomoći i roditeljima i skrbnicima djece korisnika programa dječjeg vrtića oslobodivši ih plaćanja ,počevši od 16.ožujka do okončanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Roditelji imaju obvezu plaćanja 50 posto iznosa cijene programa kojeg pohađa dijete/djeca za mjesec ožujak ( 2.3.2020.-13.3.2020.). Roditeljima koji su koristili usluge vrtića u periodu od 16.3. nadalje, račun će se obračunati sukladno vremenskom periodu u kojem su koristili usluge vrtića. Roditeljima koji su već izvršili uplatu punog iznosa za mjesec ožujak preplaćeni dio će se računati i shodno tome umanjiti iznos sljedeće uplate koja će uslijediti po okončanju mjera ili će se eventualno izvršiti povrat preplaćenog iznosa. Važno je znati i kako Dječji vrtić “Čarobni svijet” i dalje radi u skladu s uputama Stožera civilne zaštite Općine Rešetari za djecu čija su oba roditelja zaposlena, kao i za one koji nisu u mogućnosti organizirati i osigurati njihovo čuvanje na drugačiji način.

Sve dodatne informacije roditelji mogu saznati pozivom na telefon 035/367 231 ili putem maila vrtic@resetari.hr.

TEKST: S. T.          FOTO: www.resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn