OPĆINA REŠETARI – Dva nova vrijedna ugovora za kraj godine

Datum objave: 23. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nastavljajući dobru praksu uspješnog povlačenja europskih i domaćih sredstava, Općina Rešetari godinu zaključuje s dva ugovora vrijedna više od  1,5 milijuna kuna.

Nastavljajući dobru praksu uspješnog povlačenja europskih i domaćih sredstava, Općina Rešetari godinu zaključuje s dva vrijedna ugovora koji će dugoročno značajno podići standard komunalne i prometne infrastrukture, kao i kvalitetu društvenog života zajednice.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ovih je dana potpisan ugovor o izvođenju radova Rekonstrukcije nerazvrstane ceste u ulici Braće Radića ukupne vrijednosti 1.389.339,29 kuna, projekt koji će, uz proračunska sredstva Općine, sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Brodsko-posavska županija. Božićni poklon stigao je i iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji je Općini Rešetari, kao jednoj od 18 jedinica lokalne samouprave na području Republike Hrvatske, dodijelio financijsku potporu za rekonstrukciju društvenog doma u Adžamovcima -1. faza, u iznosu od 253 389 kuna.

Uz vlastita proračunska, kao i sredstva ministarstava, EU projekti će i nadalje biti jedan od glavnih instrumenata pri planiranju i realizaciji razvoja Općine, što potvrđuje i činjenica kako ih je u provedbi trenutno 8, ukupne vrijednosti od oko 80 milijuna kuna, sve s ciljem ravnomjernog i uravnoteženog razvoja općinskih naselja, kao i svih područja društvenog djelovanja i interesa zajednice. Jer, mogućnosti ima napretek, vjeruje načelnik Zlatko Aga, treba ih samo znati iskoristiti.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO:resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn