OPĆINA REŠETARI – Dječjem vrtiću “Čarobni svijet” 275 tisuća kuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Datum objave: 12. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je Općini Rešetari za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini potporu u iznosu od 275 tisuća kuna. Još je jedna to potvrda stručnosti i dobrog rada na pripremi projekata koji svakodnevno podižu kvalitetu življenja na području Općine.

Općina Rešetari i Dječji vrtić Čarobni svijet našli su se na popisu 7 općina u RH koje su uspješno prošle postupak procjene i odabira prijave na javni poziv za dodjelu financijske potpore Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, namijenjenu održavanju i razvoju predškolske djelatnosti u 2020. godini, u najvišem mogućem iznosu od 275 tisuća kuna. Još je jedna to potvrda stručnosti i dobrog rada na pripremi projekata koji svakodnevno podižu kvalitetu življenja na području Općine.

Sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja koji su zatražili financijska sredstva za održavanje predškolske djelatnosti, odnosno za plaće djelatnika na svom području, Povjerenstvo ministarstva za procjenu i odabir prijava predložilo je iznose za financijsku potporu temeljem propisanog mjerila javnog poziva među kojima se našla Općina Rešetari i Dječji vrtić, čiji je Općina i osnivač.

Predloženi financijski iznosi dodijeljeni po Pozivu, izrađeni su na godišnjoj razini od 500 kn mjesečno po upisanom djetetu za 11 mjeseci pedagoške godine, sukladno dostavljenom Godišnjem Planu i programu (od 1. rujna do 31. kolovoza 2020.). Ovom financijskom potporom nastavlja se dobra suradnja Općine Rešetari s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je nedavno uložilo i u uređenje Područnog vrtića u Adžamovcima. Riječ je o investiciji vrijednoj 755.771 tisuća kuna.

TEKST: S. T.          FOTO: DV Rešetari

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn