OPĆINA REŠETARI: Adaptacija zgrade za predškolske djelatnosti, nove sprave za igralište dječjeg vrtića, potpore za novorođenčad

Datum objave: 13. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Općina Rešetari nastavlja s projektima koji predstavljaju istinsko ulaganje u budućnost. Uz skoru adaptaciju zgrade za održavanje predškolske djelatnosti, značajnu financijsku potporu za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću, nove sprave na igralištu objekta vrtića u Adžamovcima, tu su i kontinuirane demografske mjere u obliku potpora za sedmero novorođene djece isplaćenih početkom mjeseca travnja.

Nakon što je uspješno aplicirala na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, Općina Rešetari potpisala je ugovor za Adaptaciju zgrade za održavanje predškolske djelatnosti, projekt vrijedan 191.120,84 eura kojem je odobreno 100 postootno financiranje. „Općina Rešetari će u najkraćem mogućem roku raspisati javnu nabavu za izvođače radova, kako bi s poslom krenuli što prije. Projektom će se adaptirati postojeća zgrada u kojoj će biti smješteni predškolci kako bi im razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe prošlo što bezbolnije“, kaže načelnik Općine Zlatko Aga.

Da je riječ o Općini koja, itekako promišlja o projektima usmjerenima prema onima koji predstavljaju budućnost, dokazuje i maksimalnih 29 tisuća eura dodijeljenih Rešetarima od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. Realizacijom projekta čiji je cilj  povećati standard i kvalitetu rada Vrtića, poboljšat će se uvjeti boravka za 82 djece upisane u dječji vrtić Čarobni svijet, osigurati dodatna financijska sredstva za nesmetano odvijanje predškolskog odgoja na području Općine, povećati razina i kvaliteta usluga kroz mogućnost stvaranja manjih i novih odgojnih grupa, poboljšati dostupnost i osigurati  jednak pristup kvalitetnim programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja neovisno o udaljenosti vrtića i socioekonomskom statusu obitelji, što je čelništvu ove Općine prioritet.

Potvrđuju to i nova ulaganja u objekt u Adžamovcima čije je dječje igralište, na radost malih polaznika, obogaćeno s pet novih sprava vrijednosti 16.006,07 Eura. Uz kontinuirana ulaganja u odgoj i obrazovanje najmlađih, Općina nastavlja i s mjerama demografske politike u obliku potpora za sedmero novorođene djece isplaćenih početkom mjeseca travnja  u iznosu od 2 300 eura kao i prateći poklon paket odjevnih predmeta. Jednokratna novčana pomoć za novorođenčad u ovoj Općini  iznosi: – za prvo dijete 200, za drugo-300 te za treće i svako slijedeće dijete 400 eura.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: resetari.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn