OPĆINA REŠETARI: 250 tisuća kuna za izgradnju nogostupa, rješenje o početku rada Područnog vrtića u Adžamovcima

Datum objave: 25. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nakon što su, početkom svibnja, brojnim sadržajima obilježili najsvečaniji dan i 29.godišnjicu postojanja, potvrđujući kako su i dalje jedna od najuspješnijih Općina po povlačenju europskih sredstava, Rešetari nastavljaju s dobrom praksom i pozitivnim trendovima

Nakon što su, nimalo lako, dvogodišnje covid razdoblje završili s “povučenih” 150 milijuna bespovratnih kuna potvrdivši se kao jedna od najuspješnijih Općina po povlačenju europskih sredstava,a onda, početkom svibnja i brojnim sadržajima obilježili najsvečaniji dan i 29.godišnjicu postojanja, Rešetari nastavljaju s dobrom praksom i pozitivnim trendovima. Dokaz tome je i novih 250 tisuća kuna pristiglih u Općinu iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za „Izgradnje pješačkih staza”. Riječ je o projektu uređenja nogostupa čiji je početak planiran za ljeto, a potpora će, kažu u Općini, dobro doći za završetak svih planiranih radova.

Program održivog razvoja lokalne zajednice ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Predstavlja podršku unaprjeđenja javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoja infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski napredak. Prijavu uspješnog projekta izradio je tim Jedinstvenog upravnog odjela za izradu i provedbu projekta Općine. Uz uvijek dobrodošla sredstva za poboljšanje infrastrukture, roditelje najmlađih mještana Rešetara razveselilo je i rješenje o početku rada Područnog vrtića u Adžamovcima, 31.svibnja, kada će startati i jaslička skupina u Rešetarima. Nakon nedavnog službenog otvorenja matičnog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”, radova na opremanju područnog, a potom i usklađenja pedagoškog standarda, mališani od 3 do 7 godina starosti koji prebivaju u istočnom dijelu Općine, uskoro će se vratiti u novouređene prostore područnog vrtića u Adžamovcima.

TEKST: S.T      FOTO: D. P./rešetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn