OPĆINA ORIOVAC SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽILA SVOJ DAN – Dobri gospodarski rezultati i prepoznata suradnja sa susjednim općinama

Datum objave: 18. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

ORIOVAC – Općina Oriovac, jedna od teritorijalno većih i gospodarski najrazvijenijih Općina Brodsko posavske županije, specifična po svom iznimnom geografskom položaju, susjedstvu s Požeško slavonskom županijom ali i rijekom Savom koja čini prirodnu granicu s Bosnom i Hercegovinom, svečanom je sjednicom Općinskog vijeća 17.travnja obilježila svoj dan.

Jedna od gospodarski najrazvijenijih Općina Brodsko posavske županije, prostor prepoznat kao središte kvalitetnih vina i turistički atraktivnih sadržaja, Općina Oriovac, svečanom je sjednicom Općinskog vijeća obilježila svoj dan. Bila je to prilika za rekapitulaciju učinjenoga u prethodnom razdoblju kao i najavu novih planova kojih u ovoj Općini ne nedostaje, što je, pozdravljajući s dobrodošlicom brojne goste i prijatelje, učinio načelnik Antun Pavetić.

Suradnju Općine Oriovac sa susjednim općinama Brodski Stupnik i Nova Kapela kao jedinstven i prepoznatljiv primjer dobre prakse i ovom je prigodom istaknuo čelni čovjek Brodskog Stupnika, Goran Jelinić, nadajući se nastavku dobrih odnosa, čestitajući, istovremeno, mještanima Oriovca Dan Općine.

U ime Brodsko posavske županije čestitku Oriovčanima uputio je izaslanik župana, savjetnik za zdravstvo i socijalnu skrb, Ivan Tucić. Kao i ranijih godina, najsvečniji dan u životu Općine bio je i prigoda za dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima ,tvrtkama i udrugama koji svojim djelovanjem doprinose razvoju i promociji svog prostora.

Zlatna plaketa za životno djelo s grbom Općine -posthumno je dodijeljena Mati Gabriću iz Oriovca, dok su priznanja i grb Općine primili tvrtka Chromos-Svjetlost d.o.o. iz Lužana ,nogometni klub Slavonac iz Slavonskog Kobaša, nogometni klub Oriolik iz Oriovca, lovačko društvo Orljava iz Slavonskog Kobaša, profesorica Marta Živatović iz Oriovca, profesorica Antonija Jagodar iz Slavonskog Kobaša, Antun Baćo iz Slavonskog Kobaša i tvrtka Cro-tex iz Malina. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća u crkvi svetog Emerika održana je misa, a potom su na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u oriovačkom parku položeni vijenci i upaljene svijeće. Dan Općine obilježen je i koncertom mjesnog KUD-a Luka Ilić Oriovčanin na kojem su se, uz raspjevane i rasplesane domaćine, publici predstavili i članovi KUD-a Graničar iz Lužana i Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: FB Općina Oriovac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn