OPĆINA OKUČANI VELIKO GRADILIŠTE – U tijeku brojni infrastrukturni radovi

Datum objave: 03. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

d52

OKUČANI –  Infrastrukturni su radovi u svakoj općini uvijek oni najvitalniji ali i najtransparentniji, jer radovi su to koji podižu i kvalitetu življenja. Promišljaju tako i u Okučanima gdje su, ovih dana, počeli s realizacijom brojnih novih, ali i završili nekoliko značajnih projekata.

Riječ je, prije svega, o radovima na rekonstrukciji ulične rasvjete u Ulici Alojzija Stepinca, projektu ukupne investicije od oko 300 tisuća kuna, od čega je Općina izdvojila 50, a preostalih 250 tisuća kuna, HEP, pogon Slavonski Brod. Projekt je to koji je, između ostaloga, realiziran i zbog zakonske obveze za adekvatnom rasvjetom na dionici državne ceste D5 .Na spomenutoj cesti su, osim toga, također ovih dana, završeni radovi u dužini od 5 kilometara. Istovremeno, slavonskobrodska tvrtka „Cestar“ završava radove na dionici u Okučanima-ulica Ante Starčevića-Cage, do mosta u Benkovcu. Riječ je o projektu vrijednom čak 2 milijuna i 500 tisuća kuna.

Okučanci željno iščekuju i završetak horizontalne signalizacije, prije svega, pješačkog prijelaza između zgrade Osnovne škole i zgrade Općine, kao i uređenog parkirališta od škole do tržnice. Ovih se dana kraju privode i radovi na rekonstrukciji Uice Bljesak, vrijedni gotovo 800 tisuća kuna. Projekt je to financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U tijeku su i radovi na izgradnji spomen obilježja VRO “Bljesak“, kao i oni na obnovi Spomen sobe, za koje Općina očekuje dodatnih 260 tisuća kuna. Riječ je o projektima koji će, dugoročno, u potpunosti promijeniti izgled istočnog ulaza i središta Okučana, dajući mu novu funkcionalnu i estetsku dimenziju.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: okučani. hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn