OPĆINA NOVA KAPELA – Mještani Nove Kapele brojnim će sadržajima obilježiti Dan Općine i blagdan zaštitnice Svete Klare

Datum objave: 11. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

nk

NOVA KAPELA – Podvlačeći crtu pod učinjeno u prethodnih godinu dana, mještani Nove Kapele u nedjelju će, 12.kolovoza, brojnim sadržajima proslaviti Dan Općine i blagdan Svete Klare. Neslužbeni dio svečanosti počet će dan ranije, u subotu, 11.kolovoza, Rock večeri uz akustičnu svirku Borisa i Zorana Tomca i koncert The unimogs benda.

Sve je spremno za proslavu blagdana Svete Klare i Dan Općine Nova Kapela koji će mještani, brojnim sadržajima, obilježiti u nedjelju, 12.kolovoza. Dan zaštitnice mjesta i najvažniji dan u životu Općine i ove će godine pratiti tradicionalni robni i stočni sajam koji Novokapelčani održavaju duga dva stoljeća, čuvajući živim sjećanje na neka, ne tako davna vremena, kada je ovo bio jedan od najvećih takvih sajmova u ovom dijelu Slavonije. Nakon svete mise i polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima Dmovinskog rata, uslijedit će svečana sjednica Općinskog vijeća a onda i domjenak za drage goste, prijatelje i suradnike Nove Kapele.

Nakon službenih sadržaja, nedjeljno poslijepodne obilježit će sportski susreti-tradicionalni mini rukometni turnir za djevojčice, vježbe vatrogasne mladeži u kojoj će hrabrost, vještinu i spremnost pokazati članovi vatrogasne mladeži DVD Nova Kapela-Batrina, Seoce, Bili Brig, Magić Mala i Srednji Lipovac, cestovna utrka trasom Stara Kapela-Dragovci-Batrina-Nova Kapela, utrka konjskih zaprega, a onda i nogometna utakmica između domaćeg NK Slavonca i NK Batrine.Večer je posvećena tradicijskoj baštini i tamburaškoj glazbi, a za dobro raspoloženje pobrinut će se Pjevačka skupina mjesne udruge umirovljenika, Golubice i glavne zvijezde-Tamburaški sastav Fijaker. Kako bi svi došli na svoje i nitko ne bi bio zakinut, subotnja će večer proteći u znaku rocka, uz akustičnu svirku Borisa i Zorana Tomca i koncert Slavoncima omiljenih Slovenaca, The unimogs benda.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn