OPĆINA KAPTOL U KORAK S DOBRIM TRENDOVIMA – Projekt sufinanciranja kastracija i sterilizacija pasa i mačaka i mikročipiranja pasa

Datum objave: 09. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – U partnerstvu s Veterinarskom stanicom Požega, Općina Kaptol odlučila je pokrenuti projekt sufinanciranja sterilizacija i kastracija pasa i mačaka i mikročipiranja pasa.

Gradovi i općine sve više prepoznaju važnost sterilizacija i kastracija pasa i mačaka, jedine doista učinkovite metode smanjenja broja neželjenih životinja. U korak s dobrim civilizacijskim trendovima od ove je godine krenula i Općina Kaptol, iskazujući brigu i za svoje četveronožne stanovnike.

“Odlučili smo se od ove godine na taj potez kako bi pod kvalitetniju kontrolu stavili držanje pasa i mačaka po domaćinstvima, a što je važnije, i kako bi smanjili broj neželjenih životinja na našem području. Jer, nebriga u konačnici donosi veće troškove cijeloj zajednici. Vjerujem da će naši sugrađani to prihvatiti te tako dati doprinos smanjenju broja, posebice pasa, koji odbačeni postaju lutalice te stvaraju probleme i u prometu i svagdje,” pojasnio nam je načelnik općine Mile Pavičić.

Za ovu odluku u proračunu je osigurano 30 tisuća kuna, a iskaže li se potreba spremni su iznos i povećati, dodaje načelnik. Za rezervaciju termina i dodatne informacije građani se mogu javiti u Veterinarsku stanicu Požega na broj telefona 034/211-612.

TEKST: S. Pok                        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn