OPĆINA KAPTOL – Svečano otvoren novi Dječji vrtić “Bambi”

Datum objave: 29. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – U skladu s epidemiološkim mjerama, danas je svečano otvoren novi Dječji vrtić “Bambi” u Kaptolu. Dječji vrtić u Kaptolu, čija je izgradnja počela prošlog ljeta, najveća je investicija u posljednjih nekoliko godina na području općine Kaptol vrijedna 6,4 milijuna bespovratnih kuna, a već ovog tjedna u njegove prostore ući će 50-ero mališana.

“Stvaramo i otvaramo ustanovu koja će naše buduće generacije pripremiti za život i brinuti o njihovom socijalnom, mentalnom i emocionalnom razvoju od najranije dobi,” rečeno je ovom svečanom prilikom. Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić izrazio je pri tom ponos i zadovoljstvo završetkom projekta vitalnom za razvoj lokalne sredine.

“Općinsko vijeće odlučilo je 2016 godine krenuti u projektiranje Dječjeg vrtića. Bilo je poteškoća i prijepora, ali ustrajali smo jer dječji vrtić jedna je od bitnih ustanova na području naše općine – imamo ovdje dvije ambulante, školu, sportsku dvoranu, a upravo je vrtić kruna svih tih ulaganja i društvene nadogradnje. Vrtić je bruto površine 480 kvadratnih metara, uz igralište, a vrijednost je oko 6,8 milijuna kuna od čega smo 6 milijuna kuna dobili iz Fonda za regionalni razvoj,” naglasio je ovom prilikom načelnik Pavičić. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je istaknuo kako su najmlađi temelj razvoja i opstanka svake zajednice.

Vrtić je svečano otvorila državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i izaslanica predsjednika Vlade RH Margareta Mađarić. Otvorenje su dolaskom uveličali i zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razoju Antun Vujić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, saaborski zastupnici gradonačelnik Požege Darko Puljašić gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević te načelnici općina s područja županije.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn