OPĆINA KAPTOL – Sjednicom Općinskog vijeća i neformalnim druženjem s novinarima zaključen aktualni saziv Općine Kaptol

Datum objave: 20. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00509

KAPTOL- 23.sjednicom općinski su vijećnici Kaptola i službeno „odradili“ aktualni saziv. Konstruktivno, riješavajući prije svega, lokalne, komunalne, a ne političke probleme, jer, na kraju krajeva, kako reče i prvi čovjek Općine, načelnik Mile Pavičić „osnovni je to zadatak jedinica lokalne samouprave „. Neslužbeni završetak još jednog mandatnog razdoblja ( onaj službeni nastupit će s izborima) bila je i prigoda za neformalno druženje s predstavnicima medija.

I mada je najveći dio planiranog posla, na zadovoljstvo čelnog čovjeka Općine i 13 općinskih vijećnika, odrađen, teme i nesuglasice koje su postale vidljive tijekom posljednje sjednice pri raspravi o Strategiji upravljanja imovinom ( dokument koji određuje ciljeve i smjernice za upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Općine, ali i kojim se želi osigurati ekonomski svrhovito, učinkovito i transparentno upravljanje i raspolaganje imovinom), jer, bilo je nezadovoljnih cijenikom, morat će se riješavati u slijedećem četverogodišnjem mandatnom razdoblju.

DSC00508

Još uvijek aktualan, ali i neslužbeno završen saziv koji su, uz većinu HDZ-ovih vijećnika, činili još i 2 SDP-ovca ( od kojih je jedan postao nezavisni), 1 HSS-ovac, 1 HDSSB-ovac i predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika, bio je, prema riječima načelnika Općine, Mile Pavičića „ iznimno konstruktivan, zasnovan na međusobnoj suradnji za dobrobit Općine.

DSC00507

“Bavili smo se isključivo lokalnim, komunalnim problemima, a ne političkim, što je, na kraju krajeva, i osnovni zadatak jedinica lokalne samuoprave „ rekao je, pozdravljajući goste u prostoru vinskog podruma Udruge vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol „Vino kap“, u društvu zamjenika Josipa Soudeka, načelnik Mile Pavičić. Neslužbeni završetak aktualnog saziva Općinskog vijeća bila je i prigoda za zahvalu novinarima na korektnom i realnom praćenju, tek ponekad kritičkom, što je, rekao je prvi čovjek Općine Kaptol, itekako dobro došlo jer, najteže je biti objektivan prema samome sebi.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn