OPĆINA KAPTOL – Pješačka staza u Alilovcima vrijedna 1,5 milijuna kuna za veću prometnu sigurnost i pješaka i vozača

Datum objave: 26. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Na području općine Kaptol u naselju Alilovci počinje izgradnja nove pješačke staze u dužini od 2,2 kilometra. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 1,5 milijuna kuna, a novo radilište obišli su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

Pješačka staza na županijskoj cesti od Kaptola do granice grada Požege, zajednička je investicija Županijske uprave za ceste Požeško – slavonske županije koja financira s 80 posto sredstava, dok općina Kaptol osigurava ostatak. “Radove izvode Ceste Požega i Promet građenje, a rok završetka je 75 dana. Ovo će doista puno značiti za naše stanovništvo. Mi se već nekoliko godina zalažemo za ovu investiciju, jer na ovoj dionici županijske ceste od sredine 80-tih godina do zadnje prometne nesreće koja se dogodila prošle godine, ovdje je stradalo 15 osoba, što pješaka što vozača. Vrlo je kritična dionica i zahvaljujemo se svima koji su omogućili realizaciju ovog projekta,” rekao je načelnik Mile Pavičić.

„Iznimno mi je drago da smo danas ovdje u Alilovcima, gdje će ŽUC Požeško – slavonske županije u suradnji s općinom Kaptol sufinancirati izgradnju nogostupa za dobrobit svih stanovnika. Ovaj nogostup, odnosno pješačka staza od iznimne je važnosti za ovo naselje,zbog još veće sigurnosti ovog cestovnog pravca. Ovo je rezultat suradnje ŽUC-a i lokalne samouprave – po sličnom modelu radimo u Kutjevu, radit ćemo i u općini Jakšić, Velika, u Čaglinu završavamo s velikim radilištima, a pripreme za iduću godinu velike su za područje gradova Pakraca i Lipika,“ rekao je župan.

Početak radova na ovom projektu ujedno je i simbolično obilježavanje Dana općine koji Općina Kaptol inače slavi 29. lipnja. Zbog trenutne situacije s COVID-19, izostala je svečana sjednica Općinskog vijeća i drugi svečani sadržaji, koje je, kako je najavio načelnik, organizirati tijekom rujna, u vrijeme kada će, bude li sve po planu, i novi nogostup biti spreman za korištenje.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn