OPĆINA KAPTOL – Održana konferencija „Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada“

Datum objave: 27. 11. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

KAPTOL – Općine Kaptol proteklog tjedna bila je domaćin IV. znanstveno-stručna konferencija „Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada” Slamko 2023.

Uz domaćine, konferenciju su organizatarli Panon – institut za strateške studije Osijek, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija – Osijek, Građevinski i arhitektonski fakultet – Osijek, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru i Veleučilište u Virovitici.

Na konferenciji su izloženi brojni znanstveni i stručni radovi iz aktualnih područja: ruralni razvoj i turizam u ekološkim okvirima, prikupljanje i recikliranje komunalnog otpada, obnovljivi izvori energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova, umjetna inteligencija, robotizacija itd. koji će biti izdani u zborniku radova konferencije. Uz domaćina, načelnika Općine Kaptol Milu Pavičića i ostale predstavnike lokalne samouprave na konferenicji su bili i direktori komunalnih poduzeća Slavonije i Baranje te gospodarstvenici.

Osim podizanja komunalnog standarda, kvalitetno prikupljanje i selekcija komunalnog otpada pridonosi i mogućnostima razvoja novih tehnologija, investicija u turizmu i novog zapošljavanja mladih ljudi na ovom području,rečeno je tom prilikom. Nakon zaključne rasprave organiziran je posjet reciklažnom dvorištu Novi Bešinci, kao dobrom primjeru prakse.

TEKST: S. P.                FOTO: Općina Kaptol

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn