OPĆINA KAPTOL – Obilježen Dan hrvatskih branitelja općine Kaptol

Datum objave: 22. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Po prvi put, branitelji s područja općine Kaptol proslavili su svoj dan.

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja općine Kaptol, započelo je odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima nakon čega je u župnoj crkvi služena sveta misa, a obilježavanje je potom nastavljeno u kaptolačkom vatrogasnom domu.

U ime organizatora, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kaptol, Zvonko Havrda, istaknuo je kako ideja obilježavanja postoji već nekoliko godina, a datum 28. lipnja odabran je zato što su tog dana dragovoljci općine ušli u sastav 108. brigade ZNG-a te se ujedno proslavlja u sklopu obilježavanja Dana Općine Kaptol.

Načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić, zahvalio je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kaptol na inicijativi i Općinskom vijeću koje je prihvatilo odluku, istaknuvši kako se radi o danu svih hrvatskih branitelja s područja općine koji su dali svoj doprinos u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Uz načelnika, čestitke povodom Dana hrvatskih branitelja općine Kaptol uputili su i ratni zapovjednik 123. brigade HV brigadir Željko Kalić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Jozo Katić.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn