OPĆINA KAPTOL – Novi vrtić u Kaptolu svoja vrata za najmlađe otvara ove jeseni

Datum objave: 04. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Unatoč ograničenjima uslijed pandemije, završni radovi u dječjem vrtiću u Kaptolu slijede planirane rokove. U tijeku su unutarnji radovi, kao postavljanje parketa ovih dana. Do početka nove školske godine očekuje se da će vrtić biti spreman primiti svoje male stanovnike.

Dječji vrtić u Kaptolu, čija je izgradnja počela prošlog ljeta, najveća je investicija u posljednjih nekoliko godina na području općine Kaptol vrijedna 6,4 milijuna bespovratnih kuna.” To je ne samo najveća investicija u financijskom smislu u posljednjih nekoliko godina već i investicija koja ima svoj značaj u društvenom smislu – ostvarili smo to za budućnost i naše najmlađe.U samo dva dana od objave predupisa prijavili su se svi zainteresirani za vrtićki odgoj djece, tako da ćemo imati popunjene planirane dvije grupe, s približno 50-ero polaznika,” rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

Vrtić je novoosnovana ustanova Općine Kaptol. Kaptolčani su bili pozvani i da mu sami predlože ime, a između pet najzanimljivijih prijedloga izabran je naziv „Bambi“. Iako je identitet Kaptola mogao biti dobro prepoznat predloženim nazivom „Kaptolino“, Općinsko vijeće odlučilo je da vrtić nosi naziv prema poznatom umiljatom liku laneta, kakvih sigurno ima u ovom podpapučkom kraju.

TEKST: BST      FOTO: BST

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn