OPĆINA KAPTOL NASTAVLJA S DOBRIM TRENDOVIMA – Projekt sufinanciranja kastracija i sterilizacija pasa i mačaka i mikročipiranja pasa

Datum objave: 17. 1. 2023. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – U partnerstvu s Veterinarskom stanicom Požega, Općina Kaptol nastavlja program sufinanciranja sterilizacija i kastracija pasa i mačaka i mikročipiranja pasa koji je pokrenula u travnju prošle godine.

Gradovi i općine sve više prepoznaju važnost sterilizacija i kastracija pasa i mačaka, jedine doista učinkovite metode smanjenja broja neželjenih životinja. U korak s dobrim civilizacijskim trendovima od 2022 godine krenula je i Općina Kaptol, iskazujući brigu i za svoje četveronožne stanovnike.

“Prošle godine pokrenuli smo ovaj program kako bi ostvarili kvalitetniju kontrolu držanja pasa i mačaka po domaćinstvima, a što je važnije, i kako bi smanjili broj neželjenih životinja na našem području. Jer, nebriga u konačnici donosi veće troškove cijeloj zajednici. Vjerujem da će naši sugrađani to prihvatiti te tako dati doprinos smanjenju broja, posebice pasa, koji odbačeni postaju lutalice te stvaraju probleme i u prometu i svagdje,” pojasnio nam je načelnik općine Mile Pavičić.

Za rezervaciju termina i dodatne informacije građani se mogu javiti u Veterinarsku stanicu Požega na broj telefona 034/211-612.

TEKST: S. Pok                FOTO: VSP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn