OPĆINA KAPTOL – Kaptol dobiva novi teniski teren sufinanciran Programom podrške brdsko-planinskim područjima 2023.

Datum objave: 07. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

KAPTOL – Za izgradnju novog sportskog terena u Kaptolu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 69.000,00 eura.

U okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima za 2023. godinu odobreno je sufinanciranje 39 projekata u cilju poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda i doprinosa održivom razvoju brdsko-planinskih područja. Među odobrenim projektima je i onaj Požeško-slavonske županije za izgradnju novog sportskog terena u Kaptolu za kojega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje u iznosu od 69.000,00 eura.

“Novi teniski teren u Kaptolu bit će namijenjen vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci, ali i svim rekreativcima pružajući kvalitetan sportski sadržaj na korištenje. Odobrenim sufinanciranjem kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima pokrit će se 40 posto troška ukupne investicije, dok smo za preostala sredstva već aplicirali na druge natječaje i trenutno čekamo ocjenjivanje i objavu rezultata,” rekla je županica Antonija Jozić.

Osim Požeško-slavonske županije, sredstva za svoje projekte osigurale su i Općine Kaptol, Velika, Brestovac te Grad Pakrac. Općina Kaptol istim je Programom ostvarila sredstva za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture gospodarske zone „Novi Bešinci“ faza II., Općini Velikoj osigurano je sufinanciranje sanacije odvojka ceste u naselju Radovanci, Općina Brestovac sredstva je ostvarila za izgradnju pješačke staze u naselju Boričevci dok će Grad Pakrac dobivena namjenska sredstva utrošiti u sanaciju Ulice Ivana Gorana Kovačića.

TEKST: S.P./ PSŽ                FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn