OPĆINA KAPTOL – Izgradnja reciklažnog dvorišta i uređenje trga u Kaptolu

Datum objave: 11. 3. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

KAPTOL – S povoljnim vremenskim prilikama na području Općine Kaptol intenzivirali su se radovi na radilištima. U tijeku je II. Faza uređenja trga u središtu općine vrijedna 1,5 milijuna kuna, a krenula je i izgradnja vlastitog reciklažnog dvorišta ukupne vrijednosti 4,1 milijuna kuna.

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, svaka jedinica lokalne samouprave koja ima 3000 stanovnika i više, dužna je osigurati funkcioniranje najmanje jednog reciklažnog dvorišta na svom području.Općina Kaptol započela je izgradnju vlastitog reciklažnog dvorišta na lokaciji „Gospodarska zona Novi Bešinci“. Radove izvodi tvrtka Promet građenje d.o.o. a vrijednost radova je 4.132.000,00 kn. 620.000,00 kn Općina Kaptol osigurala je iz vlastitih sredstava dok je ostatak sredstava osiguran iz bespovratnih sredstava EU. Rok za izvršenje radova je 6 mjeseci.
Počeli su i radovi na uređenu trga u Kaptolu. Radit će se zapadna strana (od kružnog toka do spoja sa Zagradskom). Projektom je predviđeno rješavanje oborinske odvodnje, izgradnja 25 novih parkirališnih mjesta, izgradnja pješačke staze te postavljanje novog asfalta. Rok za završetak radova je 3 mjeseca, a vrijednost ugovorenih radova je oko 1,5 milijuna kuna s PDV-om.

TEKST: S. P.      FOTO: Općina Kaptol

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn