OPĆINA JAKŠIĆ – Za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini općini Jakšić odobreno 275 tisuća bespovratnih kuna

Datum objave: 28. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Općina Jakšić i  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike  politiku potpisali su Ugovor po Odluci o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini vrijedan 275 tisuća kuna.

Dječji vrtić u Jakšić otvorio je vrata u rujnu 2016 godine za 57 mališana. Danas je više od 80 djece u ovoj ustanovi i to u četiri odgojne skupine, a Općina je u proteklom razdoblju ulagala u daljnji razvoj i poboljšanje uvjeta. Sukladno tome, u Jakšiću su se prijavili za raspodjelu financijskih sredstava Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini u ovu općinu stiglo dodatnih 275 tisuća bespovratnih kuna i to za opremu i pomagala i radu.

“U tijeku je i postupak dobivanja građevinske dozvole radi dogradnje vrtića za povećanja kapaciteta smještaja djece u vrtiću što je nama u ovom trenutku potrebno. Ne želimo imati listu čekanja te da roditelji koji su zaposleni nemaju kud s djetetom ili da ga moraju voziti u neko drugo mjesto u vrtić,” naglasio je načelnik Kovačević.

Podsjetimo, u prvoj fazi izgradnje Dječji vrtić vrijedan je 6 milijuna kuna koji je bio u potpunosti opremljen, a financirala ga je većim dijelom sama općina Jakšić uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša. Uz izgradnju dječjeg vrtića uloženo je i 550 tisuća kuna u prilaznu cestu za što su sredstva osigurana iz IPARD programa. Vrtić se prostire na više od 840 metara kvadratnih.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn