OPĆINA JAKŠIĆ – Uz uređenje kolnika u Bertelovcima i Tekiću, u planu i drugi infrastrukturni radovi

Datum objave: 12. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – U selima općine Jakšić Bertelovci i Tekić, nakon postavljanja vodovodne i kanalizacijske mreže, na red je došlo uređenje i asfaltiranje kolnika u dužini 3,5 kilometra.

U tijeku su radovi koji će u potpunosti obnoviti kolnik, vrijedni nešto više od milijun kuna pri čemu većinu iznosa financira Županijska uprava za ceste dok Općina Jakšić sudjeluje s 20 posto. “I ovo je potvrda kako ravnomjerno ulažemo u sva naselja na području općine Jakšić, u skladu s planovima i prioritetima. Na red su došla i ova dva naselja. Uz vodovodno-kanalizacijsku mrežu koja je postavljena, sada uređujemo kolnik, cestu u dužini od 3,5 kilometara. Značajna je to investicija koju zaslužuju ovdašnji mještani,” naglasio je načelnik Ivica Kovačević najavljujući nastavak infrastrukturnih radova na području općine Jakšić do kraja godine. “Po dovršetku ove investicije odmah će se pristupiti uređenju i asfaltiranju Ulice Alojzija Stepinca u Jakšiću. Uz uređenje ceste izgradit će se i nogostup. Vrijednost te investicije je gotovo milijun kuna a sredstva ćemo izdvojiti iz našeg skromnog, ali stabilnog općinskog proračuna,” dodao je načelnik.

U Tekiću će se u narednom razdoblju urediti i dvorište uz tamošnju Područnu škole, te postaviti ljuljačke, klackalice i drugo kako bi najmlađi imali primjereno igralište. “Ovdje u selu Tekić ima puno djece. Cilj nam je da imaju što više različitih sadržaja za igru i da su sigurna na jednom mjestu. Uz zgradu škole je i igralište na kojem je gotovo uvijek netko od djece, od one manje do onih većih, a uređenjem dvorišta dobit ćemo jednu cjelinu koja će i sadržajno i vizualno obogatiti mjesto,” rekao je zamjenik načelnika Mile Barišić.

Na području Bertelovaca i Tekića u planu je i postavljanje LED rasvjete i to početkom iduće godine. “Završili smo postavljanje LED rasvjete u cijelom naselju Jakšić. S takvim investicijama ćemo nastaviti jer se pokazala velika ušteda energije,” rekao je načelnik Kovačević. Najavio je i početak radova na uređenju obnove starog Vatrogasnog doma gdje će se urediti fasada, podovi i postaviti nove instalacije, a u planu je i uređenje krovišta na zgradi općine koje je počelo prokišnjavati.

TEKST: S. P. / D. K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn