OPĆINA JAKŠIĆ – Uz aglomeracijsku mrežu započela izgradnja kolektorskog i tlačnog voda te crpne stanice

Datum objave: 26. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Projekt “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica” uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećeg sustava odvodnje u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima. Dio radova ovih je dana obuhvatio i područje općine Jakšić.

Izgradnja aglomeracije Pleternica obuhvatila je radovima i dio područja općine Jakšić. Krenula je izgradnja kolektorskog voda kanalizacije u duljini nešto većoj od 1.500 metara, crpne stanice u ulici Vilima Korajca te tlačnog voda u duljini 320 metara koji se spaja na postojeću kanalizaciju Kolodvorske ulice. Kolektorskim vodom spaja se postojeći sustav mehaničkih bazena javne odvodnje naselja Jakšić te se pomoću crpnih stanica podižu u sustav kanalizacije Kolodvorske ulice koji se odvodi u uređaj za pročišćavanje Pleternica.

“Projekt “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica” uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećeg sustava odvodnje u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima. Općina Jakšić iz svoga proračuna osigurava 840 tisuća kuna za izgradnju navedenog sustava javne odvodnje naselja Jakšić kao i za dio troškova crpnih stanica te centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pleternica – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Podsjetimo, dugo očekivana izgradnja aglomeracije – kanalizacijske mreže vrijedna je 180 milijuna kuna bez PDV-a. Uz radove na području općine Jakšić izvode se i ranije započeti radovi u pleterničkom kraju. Paralelno uz izvođenje radova izrađuju se i izvedbeni projekti koji će odrediti tijek investicije i na drugim trasama, posebice na području grada Pleternice gdje je mreža u duljini većoj od 40 kilometara.

TEKST: S.P. / D. K.          FOTO: D. K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn