OPĆINA JAKŠIĆ – Uskoro LED rasvjeta u svim ulicama Jakšića, a nisu stali ni drugi projekti

Datum objave: 04. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Općina Jakšić u 2020 godini nastavlja s postavljanjem LED rasvjete na svom području i to konkretno u svim sporednim ulicama općinskog središta. Vrijednost te investicije je oko 400 tisuća kuna, a radovi će, kako je najavio načelnik općine Ivica Kovačević, početi u svibnju. No nisu stali ni drugi projekti na jakšićkom području.

Općina Jakšić među prvima je u Požeštini krenula u postavljanje LED rasvjete, a prve LED svjetiljke zasvijetlile su u Eminovcima u ožujku i travnju 2017. godine. Tada je LED rasvjeta postavljena u dužini 5.980 metara, 126 lampi, duž cijele glavne ulice, odnosno državne ceste u Eminovcima, ali i u svim sporednim ulicama. Za tu je investiciju općina Jakšić iz proračuna izdvojila 330 tisuća kuna. U 2019. godini nastavilo se s postavljanjem takve vrste rasvjete na području općine Jakšić i to u ulicama općinskog središta uz državnu cestu – Osječka ulica i Županijska, Kolodvorska i Ulica Stjepana Radića. Vrijednosti tih radova je bila nešto više od 550 tisuća kuna.

“Kao što smo i planirali i u ovoj godini nastavljamo s postavljanjem LED rasvjete i to u svim jakšićkim sporednim ulicama. Procijenjena vrijednost radova je oko 400 tisuća kuna. Nakon provedenog postupka javne nabave i drugih procedura očekujem da bi radovi trebali krenuli početkom svibnja,” rekao je načelnik općine Ivica Kovačević. Uz ovu vrijednu investiciju, kapitalni projekt na području općine Jašić u ovoj godini je Reciklažno dvorišta. Radovi su pri kraju i bit će pušteno u funkciju ali kada se steknu uvjeti, jer i postojeća su reciklažna dvorišta u Požegi i Pleternici sukladno odluci Stožera civilne zaštite privremeno zatvorena.

U tijeku su i drugi infrastrukturni projekti na jakšićkom području. “U tijeku je izgradnja sustava javne vodoopskrbe i  odvodnje u naselju Tekić. Projekt je financiran kroz mjeru 7 sredstvima ruralnog razvoja, operacija 7.2.1. Vrijednost investicije je oko 5,4 milijuna kuna bez PDV-a. Završetak radova očekuje se do 1.srpnja 2020. godine. Tu je i dogradnja vatrogasnog doma i tornja. I taj projekt financiran je sredstvima mjere 7 ruralnog razvoja, operacija 7.4.1. u iznosu 2,3 milijuna kuna, a dio troškova iznad vrijednosti odobrenih sredstava osigurava općina Jakšić, što i nije zanemariv iznos, oko 800 kuna,” rekao je načelnik Kovačević dodajući kako će biti i izgrađen kolektorski vod kanalizacije naselja Jakšić u sklopu aglomeracije Pleternica. “Vrijednost tih radova na području naše općine je oko devet milijuna kuna od čega općina Jakšić sufinancira s 400 tisuća kuna. Stoga možemo reći kako, unatoč novonastalim okolnostima i u očekivanju normalizacije općeg stanja, naši projekti ne stoje. Uz poštivanje svih propisanih mjera radovi se odvijaju prema planu,” zaključio je načelnik Kovačević.

TEKST: S. P./ D. K.            FOTO: S. P.(arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn