OPĆINA JAKŠIĆ – Uređenje i sanacija prometnica i mostova

Datum objave: 17. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

n

JAKŠIĆ – Na području općine Jakšić brojne su ceste koje su djelomično uništene uslijed poplava iz 2014. godine, a ovih dana dočekale su obnovu i temeljitu sanaciju. u tijeku je uređenje Ulice Vilima Korajca te Ulice Vladimira Nazora u Jakšiću, a nastavit će se sa uređenjem dijela Kolodvorske ulice.

“Procjena tih šteta je bila 450 tisuća kuna plus PDV. Nakon izrađenih troškovnika vrijednost radova je 52 tisuća kuna u koji je iznos uključen PDV. Nositelj radova su Hrvatske ceste koje su odradile sve pripremne radnje, a radi se u dužini od oko 300 metara gdej će biti postavljene bankine te obavljeni drugi nužni radovi na sanaciji cesta. U sklopu  izradit će se i dva propusta tako da će sve to biti kvalitetno odrađeno kako ne bi dolazilo do eventualnih poplava. Radovi bi trebali biti gotovi u roku od mjesec dana,” naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Dodaje kako je općina Jakšić odradila i sanaciju na dijelu cesta koji u nadležnosti Županijske uprave za ceste, a riječ je o radovima vrijednim oko 160 tisuća kuna. Dobiven je povrat uloženih sredstava a radovi su obuhvatili nužne popravke na cesti te čišćenje kanala, nasipavanje i slično.

nn

Na području općine Jakšić ovih će dana krenuti i rekonstrukcija niskonaponske mreže u suradnji s HEP-om i to u naselju Eminovci, a vrijednost tih radova je 300 tisuća kuna. Uz to, radi se i na rekonstrukciji i izmjeni mostova smještenih preko manjih vodotoka koji su uništeni od poplava ali i zbog  teških poljoprivrednih strojeva koji svakodnevno njima prolaze. “Ove smo godine sanirali već šest takvih mostova. Moramo nastaviti uređenjima takvih mostova jer  oni su najčešće prolaz prema poljoprivrednim površinama, a radovi su u polju ovih dana intenzivni, sve do prvog mraza do kada se bere duhan,” rekao je načelnik Kovačević.

TEKST: S.P./D.K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn