OPĆINA JAKŠIĆ – Rukometaš Mislav Obradović na prijemu kod načelnika Ivice Kovačevića

Datum objave: 09. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Mislav Obradović mladi rukometaš, član zlatne hrvatske mlađe kadetska reprezentacija koja je na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu osvojila najsjajnije odličje danas je u svečanom ozračju čestitke za svoj uspjeh primio i u rodnom Jakšiću. Na europskom zlatu mladom sportašu čestitao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević te mu uručio prigodne poklone.

Mislav je trenutno član RK Bjelovar i nesumnjivo, jedan budućih rukometnih zvijezda. Prve sportske korake napravio je u rodnom Jakšiću i to na nogometnom igralištu, ali na nagovor sestre, vrsne igračice rukometa nogometnu je loptu zamijenio rukometnom. I nije, kaže požalio. “Sestra Nela je bila rukometašica, ali u jednom trenutku sam i sam osjetio da je rukomet pravi sport za mene. Pravi početak dao mi trener Hrvoje Jurković koji izvrsno zna procijeniti koliko tko, uz ozbiljan rad može postići. On odmah to vidi u dječacima početnicima i na pravi način nas usmjerava. Na takvim temeljima u Bjelovaru sad samo nadograđujem svoje znanje i vjerujem da se razvijam u pravom smjeru. Trenutno imam stipendijski ugovor, a vidjet ćemo dalje, Uzori su mi Lacković i Balić, ali cijenim i sve ostale naše rukometaše,” priča nam Mislav.

“Drago mi je što je s našeg područja netko uspio i na sportskom polju jer za ovakve rezultate mora se biti izvanprosječan i talentom i znanjem. A naš Mislav je doista izrastao u rukometaša pred kojim je budućnost. Vjerujem da će uskoro biti i u onim prvim kategorijama, ali i ove je divna vijest za sve nas,” rekao je načelnik Ivica Kovačević.

Uz izvrsnost na rukometnom terenu, kaže nam ponosni otac Nikica, Mislav je vrlo dobar učenik matematičke gimnazije u Bjelovaru gdje ga ove jeseni očekuje završna godina. Jer, nakon malog odmora u obiteljskom ozračju, mladi sportaša već je spakovao kofere – u Bjelovaru su pripreme u klubu već krenule, a zlatna medalja i osvojeni rezultati samo su stepenica bliže ka svjetskim rukometnim visinama.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn