OPĆINA JAKŠIĆ – Radovi na vodovodnoj infrastrukturi i odvodnji u naseljima Cerovac i Granje

Datum objave: 22. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Ovih dana započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda naselja Cerovac i Granje na području općine Jakšić.Ukupna investicija je 8,6 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurale Hrvatske vode i Općina Jakšić.

Radni strojevi krenuli su u naselju Gradnje, a potom će, prema projektnoj dokumentaciji obuhvatiti i susjedni Cerovac.” Riječ je o radovima na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda naselja Cerovac i Granje. Ukupna investicija je 8,6 milijuna kuna bez PDV-a, a financiraju je Hrvatske vode i općina Jakšić. Iz proračuna općine Jakšić sufinanciramo s 20 posto,” rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Dodaje kako će se do kraja ove godine izvesti radovi u minimalnom iznosu od 2,5 milijuna kuna, a u narednoj godini bit će dovršena kompletna investicija i stavljan u funkciju sustav vodovoda i kanalizacije.

“Ukupno će biti izgrađeno 3.980 metara kanalizacije te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji će biti smješten u naselju Granje. Vodovodne mreže bit će izgrađeno 2.708 metara.

“U ova dva naselja je 355 stanovnika u 115 domaćinstava i to su zadnja dva naselja u općini koji nisu imali vodu i kanalizaciju,”rekao je načelnik Kovačević pojašnjavajući kako je građevinska dozvola za te radove ishođena još 2021. godine.”Brojni su razlozi zašto je trebalo toliko vremena da se pokrene ova investicija na koje iz općine nismo mogli utjecati. No, vjerujem da moje zadovoljstvo početkom radova dijele sada i mještani ovih naselja,” zaključio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

TEKST: S. P.           FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn