OPĆINA JAKŠIĆ – Privode se kraju radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna

Datum objave: 26. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Pri završetku je sanacija kolnika i izgradnji nogostupa u Ulici Alojzija Stepinca u Jakšiću. Ugovorena vrijednost radova  iznosi 1.249.766,30  kuna s PDV-om. Projekt je financiran sredstvima općine Jakšić i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije  iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice

Radovi na sanaciji postojećeg kolnika i izgradnja istočnog nogostupa ulice Alojzija Stepinca u Jakšiću izvode se u cijeloj dužini ulice od 750.83 metara.

“U postojećem uličnom koridoru ceste projektirana je sanacija postojećeg kolnika te izgradnja nogostupa sa pripadajućim pješačkim prijelazima koji su vidljivi na situaciji prometne signalizacije. Kolnik se sastoji od dvije prometne trake širine 2.50 metara odnosno ukupno 5 metara što je postojeća širina. Nogostup će biti širine 1.60 metara i biti će obrubljen rubnjacima 8/20 cm,”pojasnio je načelnik općine Ivica Kovačević, dodajući kako je projektom predviđen jedan novi pješački prijelaz preko kolnika državne ceste DC51.

Izvođač radova je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o., a ugovorena vrijednost radova  iznosi 1.249.766,30  kuna s PDV-om. Projekt je financiran sredstvima općine Jakšić i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije  iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn