OPĆINA JAKŠIĆ – Odobreno bespovratnih 2,15 milijuna kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta

Datum objave: 16. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je bespovratnih 2,15 milijuna kuna za projekt “Reciklažno dvorište u općini Jakšić”. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 2 i pol milijuna kuna, a razlika će biti osigurana iz proračuna općine Jakšić.

Prema riječima načelnika općine Ivice Kovačevića slijedi priprema dokumentacije za provođenje javne nabave, a reciklažno dvorište bit će izgrađeno na prostoru Gospodarske zone. “Ubrzano se pripremamo za provođenje postupka javne nabave za izbor izvođača radova. Nakon provedenog postupka do početka srpnja 2019. godine očekujemo odabir izvođača radova. Početak radova planiramo do kraja srpnja, a do kraja godine navedeni objekt bi trebao biti izgrađen. No, realno je očekivati početak rada reciklažnog dvorišta u 2020 godini,” rekao je načelnik Kovačević.

“Izgradnja reciklažnog dvorišta bit će na novoformiranoj čestici površine 2.505,00 m2. Predviđa se priključak reciklažnog dvorišta na javnu prometnicu unutar gospodarske zone ”Jakšić”. Predviđeno je ograđivanje čestice ogradom visine dva metra. Površina ograđenog dijela čestice iznosi 2.439 četvornih metara. Na ulaznom dijelu predviđa se postavljanje kliznih kolnih ulaznih vrata za vozila s posebnim ulazom za pješake. Uz ogradu se predviđa zeleni zaštitni pojas koji će biti uređen te parkiralište za osobna vozila. Zeleni pojas ograđenog dijela čestice zauzima površinu od 687 četvornih metara što iznosi oko 28 posto zahvata unutar ograde. Ukupna površina objekata te pješačkih, asfaltiranih i betonskih manipulativnih površina unutar ograde iznosi 1.752 četvornih metara odnosno oko 72 posto zahvata unutar ograde, a cijeli prostor bit će pod stalnim nadzorom,” pojasnio je načelnik Kovačević. Planirano je i postavljanje objekta za zaposlene kontejnerskog tipa s priključkom na vodoopskrbu, odvodnju i elektro priključke te smještaj kontejnera za različite vrste otpada.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn