OPĆINA JAKŠIĆ – Ocjena odličan i priznanje za transparentnost proračuna

Datum objave: 30. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – U najnovijem ciklusu istraživanja koje je za svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica obavio Institut za javne financije Općina Jakšić dobila je ocjenu odličan i priznanje. Prosječna proračunska transparentnost mjerena je brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina.

Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, te u ovom ciklusu iznosi 3,9 od mogućih 5.


Za proračunsku transparentnost u promatranom razdoblju studeni 2018. do kraja ožujka 2019. godine ocjenu odličan uz općinu Jakšić u Požeško-slavonskoj županiji dobili su gradovi Požega i Pleternica te općine Velika, Kaptol i Čaglin. Ocjenom vrlo dobar ocijenjeni su Kutjevo i Lipik, a s ocjenom dobar Grad Pakrac i Općina Brestovac.
Cilj je istraživanja utvrditi količinu proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, bez detaljnije analize njihova sadržaja. Objava dokumenata je potvrda da se lokalne jedinice pridržavaju Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn