OPĆINA JAKŠIĆ – Novi infrastrukturni radovi

Datum objave: 04. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Na području općine Jakšić i dalje traju intenzivni infrastrukturni radovi. Trenutno je u naselju Rajsavac u tijeku izgradnja nogostupa, investicija vrijedna oko 1,5 milijuna kuna, te postavljanje LED rasvjete u naselju Jakšić vrijedne preko 540 tisuća kuna.

Nakon uređenja i asfaltiranja dijela Vukovarske ulice, spoja Hrvatskih branitelja i Bana Josipa Jelačića te odvojka Kolodvorske u Jakšiću,krenulo se s novim infrastrukturnim radovima. U naselju Rajsavac u tijeku je izgradnja nogostupa u dužini od 900 metara, širine 1,5 metara, a u sklopu investicije bit će izgrađen i jedan pješački most. Vrijednost radova je 1.5 milijuna kuna pri čemu a Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira sa 700 tisuća, a preostali dio osiguran je iz proračuna općine Jakšić.

U tijeku je još jedna investicija koja se u potpunosti financira iz proračuna općine Jakšić. Nakon naselja Eminovci u kojem su LED lampe zasvijetlile još u travnju 2017. godine na red su došle i tri ulice u Jakšiću. Nova LED rasvjeta, 148 lampi, postavlja se u tri ulice, Osječku, Kolodvorsku i Stjepana Radića. Vrijednost tih radova je 542 tisuće kuna. Jedan dio lampi već je postavljen, u Kolodvorskoj ulici, a u Osječkoj i Ulici Stjepana Radića LED rasvjeta trebala bi biti postavljena u narednih sedam dana. Radove izvodi Elektro team vl. Tomislava Čabraje iz Vidovaca.

“Postavljanjem nove LED rasvjete, koje ima vijek 15 do 20 tisuća radnih sati, postiže se ušteda u potrošnji, ali i održavanju jer je jamstvo proizvođača na 5 godina. Dosadašnje lampe imale su vijek trajanja dvije do tri godine, do 10 tisuća radnih sati, i daleko manju rasvjetljenost. S postavljanjem nove LED rasvjete nastavlja se u naseljima Bertelovci i Tekić, a vrijednost tih radova je oko 300 tisuća kuna,” rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Načelnik Kovačević najavio je kako bi do kraja mjeseca trebala biti uređena i asfaltirana i Livadska ulica u Eminovcima za koje su radove osigurana sredstva u proračunu općine Jakšić, a koja će se kroz prvi rebalans kao takva stavka uvrstiti u investicijske stavke.

TEKST: S. P./ D. K.          FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn