OPĆINA JAKŠIĆ – Novi infrastrukturni radovi

Datum objave: 13. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Na području općine Jakšić u tijeku je sanacija odvodnje i kolnika u odvojku Kolodvorske ulice vrijednih oko 155 tisuća kuna, a do kraja godine u planu je i sanacija i obnova kolnika u dvije ulice u Eminovcima vrijedna oko 650 tisuća kuna.

Nakon završetka uređenja kolnika i izgradnje nogostupa u jakšićkoj Ulici Alojzija Stepinca, investicije vrijedne gotovo 1,25 milijuna kuna, u Jakšiću je otvoreno je novo gradilište. U tijeku je sanacija odvodnje i kolnika u odvojku Kolodvorske ulice.

“U sklopu radova u ovoj ulici ujedno će biti sanirana dotrajala vodovodna mreža u duljini 110 metara, odnosno zamjena dotrajalih cijevi i izrada novih priključaka kućanstava. Zamijenit će se i dotrajali asfal, izvršiti zamjena cjelokupnog nosivog tamponskog sloja, do pripreme podloge za novo asfaltiranje ulice.Do kraja mjeseca očekuje se obnova asfaltnog sloja u duljini 115. metara. Ukupna investicija s zamjenom vodovoda iznosi 155.000 kuna ” pojasnio je načelnik općine Ivica Kovačević.

Načelnik dodaje kako je još ove godine u planu sanacija i obnova kolnika u Eminovcima u ulicama Stjepana Radića i Zrinsko – Frankopanskoj u duljini većoj od 500 metara. Sredstva u iznosu od 650 tisuća kuna osigurana su u općinskom proračunu.

TEKST: S. P.         FOTO: D.K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn