OPĆINA JAKŠIĆ – Nova višemilijunska ulaganja

Datum objave: 02. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – U Osječkoj ulici u Jakšiću u tijeku su radovi na rekonstrukciji glavnog voda vodovoda vrijedni gotovo pola milijuna kuna, a istovremeno se obavljaju i pripremni radovi za izgradnju kružnog toka koji će koštati više od 2,5 milijuna kuna.

Zbog dotrajalosti i učestalog pucanja vodovodnih cijevi u Osječkoj ulici u Jakšiću izvode se radovi na rekonstrukciji glavnog voda vodovoda.Radovi se financiraju sredstvima Hrvatskih voda, tvrtke Tekija d.o.o i općine Jakšić, a njihova vrijednost je gotovo pola milijuna kuna.

“Rekonstrukcija se provodi u duljini nešto većoj od 450 metara, u vrijednosti od gotovo 500 tisuća kuna. Radove izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak. U narednih mjesec dana očekuje se dovršetak planiranih radova odnosno zamjena starog voda novim vodovodnim cijevima. U sklopu rekonstrukcije ujedno se postavlja podzemni vod električne energije od trafostanice u Osječkoj ulici do trafostanice u Alojzija Stepinca,” pojasnio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević dodajući kako su svi radovi koji se trenutno izvode predradnja za buduću gradnju kružnog toka na križanju državne ceste DC51 (Osječka ulica) i županijske ceste ŽC4116 (Stjepana Radića ulica).

Prema riječima načelnika Kovačevića,Za izgradnju kružnog toka ishođena je građevinska dozvola, Hrvatske ceste su uvrstile u svoj plan tu investiciju, a prema projektnoj dokumentaciji utrošit će se nešto više od 2,5 milijuna kuna.

TEKST: S. P./ D. K.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn