OPĆINA JAKŠIĆ – Najmlađi sumještani na prijemu kod načelnika Kovačevića

Datum objave: 06. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević upriličio je danas u Općinskoj vijećnici u Jakšiću prijem za najmlađe sumještane i njihove roditelje. Novčane poklone danas je primila 21 beba, a riječ je o tradiciji koja u Općini Jakšić traje više od jednog desetljeća.

Načelnik općine Ivica Kovačević imao je danas posebno ugodnu zadaću. Susret s najmlađima drugi je u ovoj godini u kojoj je ukupno na području općine rođeno 38 djece.”Iskreno mi je zadovoljstvo što mogu u ime Općine uručiti ove novčane darove našim mladim obiteljima. Prošle smo godine tu naknadu povećali, a vjerujem kako ćemo isto učiniti i sljedeće godine. Naknada je sada za prvo dijete 1000 kuna, za drugo dijete u obitelji 1500 kuna, treće dijete u obitelji 2000 tisuće kuna, četvrto dijete u obitelji 3000 kuna i za svako sljedeće dijete u obitelji uvećavamo naknadu za tisuću kuna,” rekao je načelnik Kovačević.

“Namjera nam je tako čestitati svakoj obitelji na prinovi ali i pomoći u tom prvom razdoblju. Pratimo naše najmlađe mještane i kroz odrastanje, kroz predškolsko i školsko razdoblje raznim mjerama kako bi opstali i ostali na našem području jer bez mladosti nema ni razvoja bilo koje sredine,” rekao je načelnik Kovačević.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn