OPĆINA JAKŠIĆ – Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić

Datum objave: 20. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Do 30. rujna otvoren je Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić. Javna priznanja Općine Jakšić razvrstana su u četiri kategorije, a prijedloge mogu uputiti fizičke i pravne osobe.

Na temelju članka 16. Odluke o kriterijima, načinu i postupku za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić («Službeni glasnik Općine Jakšić broj 97/15) općinski načelnik Općine Jakšić, raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić.

1. Nagrada Općine Jakšić dodjeljuje se osobama s područja Općine Jakšić, dodjeljuje se za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja fizičkim i pravnim osobama za zasluge u teorijskom i praktičnom radu u unapređivanju gospodarstva, znanosti, zdravstva, kulture, zaštite okoliša, športa, vatrogastva, odgoja i prosvjete, tehničke kulture i drugih javnih djelatnosti koje su od značaja za Općinu Jakšić, te povodom obilježavanja njihovih obljetnica rada.
2. Nagrada Općine Jakšića za životno djelo dodjeljuje se osobama s područja i izvan područja Općine Jakšić za iznimne zasluge i postignute rezultate koji su od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Jakšić. Nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka te je tim djelom dao osobito vrijedan doprinos razvoju Općine Jakšić.
3. Počasnim građaninom, odnosno počasnom građankom Općine Jakšić može se imenovati osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, povijesnih događaja i tradicije hrvatskog naroda, položaja i ugleda Općine Jakšić u zemlji i inozemstvu i zaslužna za razvoj Općine Jakšić ili pojedinih njezinih javih djelatnosti, te državnik ili dužnosnik druge države, član međunarodne organizacije odnosno organizacije druge države ili njihovih tijela posebno zaslužan za Općinu Jakšić u promicanju njezina suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta.
4. Zahvalnica Općine Jakšić, priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za donacije i slične aktivnosti, kao i za uspješnu suradnju, te doprinos razvoju i ugledu Općine Jakšić.

Rok za podnošenje prijedloga je do 30.rujna 2022.godine, a prijedlozi se podnose Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jakšić, Osječka 39, Jakšić u zatvorenoj omotnici s napomenom:«Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Jakšić-ne otvaraj».
Više detalja pogledajte OVDJE.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn