OPĆINA JAKŠIĆ – Izgradnja vodovodne mreže i sustava odvodnje u naseljima Cerovac i Granje

Datum objave: 17. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Na području općine Jakšić započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Cerovac i Granje vrijedni 8,6 milijuna kuna bez PDV-a.

Otvaranju radilišta prisustvovali su načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić naglasio je da će se na sustav moći priključiti 115 domaćinstava u kojima živi trenutno više od 350 stanovnika na ovom području. „Vodovodna mreža je dužini od 2.7 kilometara. U planu je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda drugog stupnja i to na lokaciji naselja Granje“rekao je Anto Bekić.Vrijednost investicije je 8,6 milijuna kuna bez PDV-a, pri čemu Hrvatske vode financiraju 80 posto, a ostatak općina Jakšić.

Županica Antonija Jozić čestitala je načelniku općine na ustrajnosti i upornosti na provođenju ovoga projekta. „Kao gradonačelnica Pleternica u dva mandata, dobro znam što naseljima znači ona temeljna vodno-komunalna infrastruktura kao što je ova. Upućujem iskrene zahvale Hrvatskim vodama kao našem uistinu značajnom partneru u provedbi svih projekata vezanih za izgradnju vodno-komunalnih građevina, kako za akumulaciju Kamenska tako i za retencije na Požeškoj gori koje spriječiti poplave prigradskih naselja grada Požege“ rekla je županica. Zahvalu Hrvatskim vodama uputio je i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

TEKST: S. P.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn