OPĆINA JAKŠIĆ – Izgrađen vatrogasni toranj u Jakšiću

Datum objave: 20. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Izgrađen je i uređen vatrogasni toranj u Jakšiću, a u završnoj je fazi uređenje garaže i prostorija za vatrogasce. Investicija je vrijedna oko tri milijuna kuna, a sufinancirana je iz Fonda za ruralni razvoj

Pri završetku je još jedna višemilijunska investicija u općini Jakšić. Izgrađen je i uređen vatrogasni toranj, dograđena je garaža za smještaj vatrogasnih vozila te prostor za vatrogasce i druge korisnike doma. U tijeku je unutarnje uređenje prostorija, a nakon ishodovanja uporabne dozvole koja bi trebala biti izdana za 30 dana, dograđeni dio bit će predan na upotrebu tamošnjim vatrogascima.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo tri milijuna kuna za koju je općina Jakšić osigurala i sufinanciranje iz državnog proračuna pripremom dokumentacije i prijave na natječaj Fonda ruralnog razvoja, podmjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

“Izgradnjom novog vatrogasnog tornja pružaju se nove mogućnosti za vježbu i obučavanje mladih vatrogasnih kadrova čime će se postići bolja spremnost i efikasnost vatrogasaca u ugrozama i potrebama,” rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

TEKST: S. P.      FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn