OPĆINA JAKŠIĆ DONIRALA INFORMATIČKU OPREMU – Za kvalitetnije obrazovanje jakšićkih učenika

Datum objave: 23. 3. 2016. | Kategorija: Društvo

IMG_1802

JAKŠIĆ – Općina Jakšić donirala je 15 računala i dva monitora tamošnjoj Osnovnoj školi “Mladost”. Ukupna vrijednost je  30 tisuća kuna, a ovom donacijom potpuno je obnovljena informatička oprema za učenike viših razreda.

“Naša postojeća računala stara su 15-ak godina i ne zadovoljavaju kriterije. Kupovina i donacija novih računala koju nam je osigurao općinski načelnik Ivica Kovačević puno će nam pomoć u informatičkom obrazovanju naših učenika. Oko 200 učenika izabrali su informatiku kao izborni predmet koji se održava u devet razrednih odjeljenja,” naglasio je  ravnatelj škole Boško Obradović dodajući kako je vrlo izvjesno da će reformom obrazovanja informatika kao izborni predmet biti već i od prvog razreda osnove škole.  Općina Jakšić i tamošnja škola bilježe i druge projekte koji su plod dobre suradnje.

“Ove je godine općina Jakšić iz proračunskih sredstava izdvojila za našu školu 30 tisuća kuna, a prošle je godine za Područnu školu u Treštanovcima izdvojila 25 tisuća kuna. Općina financira i predškolski odgoj, a za našu sportsku dvoranu  kupljen je i stroj za pranje za koji je trebalo izdvojiti 30-ak tisuća kuna. Doista smo zadovoljni podrškom koju Općina pruža u okvirima svojih mogućnosti,”. dodao je ravnatelj Obradović.

IMG_1807

Iako je osnivač škole Požeško-slavonska županija pa Općina Jakšić nema posebne i zakonom propisane obveze prema ovoj obrazovnj ustanovi, ipak se pronalazi sluha za sve što je potrebno kako bi se unaprijedili uvjeti rada te omogućilo kvalitetnije obrazovanje. “Svakodnevno slušamo kako je jedna od bitnih stvari ulaganje u mlade, što je ujedno i ulaganje u razvoj društva. Stoga, imamo sluha i prepoznajemo takve potrebe jer država ne može znatno povećati udio financiranja koji bi trebalo ulagati u obrazovanje i znanost. Ništa nam drugo nije preostalo već pomoći i kupiti potrebnu informatičku opremu jer  informatička oprema stara 15 godina doista ne može više ničemu poslužiti. Neophodno je ulagati u informatičku pismenost baš kao što se unazad određenog vremena počelo  u školi raditi i na učenju stranih jezika u nižim razredima. Strani jezici i informatička pismenost nužnost su kako bi se u korak pratili europski trendovi,” naglasio je načelnik općine Ivica Kovačević dodajući da, iako nije zakonska, pomoć školi je svojevrsna moralna obveza lokalne zajednice.  Upravo stoga iz općinskog se proračuna izdvajaju i znatna sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca te od ove godine i za određeni broj  općinskih stipendista.

TEKST: S. Pok   FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn