OPĆINA JAKŠIĆ – Bespovratna sredstva za dobrobit najmlađih

Datum objave: 10. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Općini Jakšić po Odluci o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini dodijeljeno je 29.040,00 bespovratnih eura.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. Među općinama koje su svrstane u kategorizaciju I-IV skupine po indeksu razvijenosti je i općina Jakšić kojoj je, kao osnivaču Dječjeg vrtića Jakšić, dodijeljeno je 29.040,00  eura bespovratnih sredstava.

Dječji vrtić u Jakšić otvorio je vrata u rujnu 2016 godine za 57 mališana. Danas je više od stotinu djece u ovoj ustanovi i to u pet odgojnih skupina pri čemu je jedna u Područnom odjeljenju u Rajsavcu. Općina je u proteklom razdoblju ulagala u daljnji razvoj i poboljšanje uvjeta, a ove godine planiraju započeti i dogradnju vrtića kako bi sva djeca jasličke i vrtićke dobi imala svoje mjesto u vrtiću, doznjaemo od načelnika Ivice Kovačevića.

“Ove godine planiramo započeti dogradnju vrtića no do tada nastojat ćemo unutar postojećeg objekta u Jakšiću urediti dodatni prostor za jednu skupinu poludnevnog boravka. Očekujemo s početkom nove vrtićke godine u rujnu upisati ukupno oko 115 djece s područja naše Općine, tako da će nam odobrena sredstva biti dodatni vjetar u leđa,”  rekao je načelnik Kovačević.

TEKST: S. P.               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn