OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI – Obilježen blagdan Duhova i Dan Općine

Datum objave: 04. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

GORNJI BOGIĆEVCI – Uz posebne epidemiološke mjere, slijedeći preporuke stručnjaka, s malim brojem uzvanika, bez pratećih kulturno sportskih sadržaja, mještani Općine Gornji Bogićevci obilježili su blagdan Duhova i Dan Općine

Iako su ove godine izostali tradicionalni sadržaji poput zajedničkog druženja u Hrvatskom seljačkom domu uz nezaobilaznog pečenog vola, mještani Općine Gornji Bogićevci, slijedeći preporuke stručnjaka, uz posebne epidemiološke mjere i mali broj uzvanika, obilježili su blagdan Duhova i Dan Općine. Učinili su to dostojanstveno, svetom misom u mjesnoj crkvi, odavanjem počasti poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su, uz čelne ljude Gornjih Bogićevaca, nazočili i prvi čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić i načelnici Općina Dragalić , Okučani , Stara Gradiška i Cernik- Zvonimir Karlik, Aca Vidaković, Velimir Paušić i Vitomir Žakić.

Bila je to prigoda za rekapitulaciju učinjenoga i osvrt na aktivnosti i postignuća u proteklih godinu dana, jer, iako je pandemija koronavirusa dio projekata usporila, dosta toga je i napravljeno, prije svega kroz dobro odrađen posao općinskog stožera civilne zaštite, suradnju sa žurnim službama, Županijskim stožerom i policijom, zbog čega na području općine nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze opasnim virusom.

” U proteklom smo periodu završili Društveni dom u Trnavi, pješačku stazu u Dubovcu i Kosovcu, uredili dom u Smrtiću. Uz niz infrastrukturnih projekata, prioritet nam je i razvoj gospodarstva, zbog čega je Općina otkupila tri parcele u poduzetničkoj zoni kao i poljoprivrednu zadrugu “Brezine” koja se već koristi i donosi prihode, a uskoro bi trebala funkcionirati sa sto postotnim kapacitetom. Važno je spomenuti i kako imamo najavljenu jednu stranu investiciju, ali i kako smo, u niz drugih realiziranih projekata, ukupno uložili nešto više od 2,5 milijuna kuna, zbog čega zahvalu zaslužuju državne i županijske institucije, te, prije svega, kolege načelnici susjednih i prijateljskih općina, jer takav odnos rezultira boljom pripremom i realizacijom novih natječaja i projekata. “, rekao je u prigodi Dana Općine, načelnik Pavo Klarić.

U ime Brodsko-posavske županije okupljene goste i uzvanike pozdravio je župan Danijel Marušić, izražavajući, uz čestitke, podršku opstanku malih općina i radu ljudi koji vode jedinice lokalne samouprave, uz tehničku i financijsku podršku Županija. ” Na žalost, pred nama je borba za očuvanje radnih mjesta i povećanje gospodarskih aktivnosti, u čemu će, vjerujem, pomoći i iznos od 55 milijuna kuna koliko je, u Brodsko posavsku županiju, za 2130 poduzetnika i spas 14 tisuća radnih mjesta, Vlada RH uplatila u posljednja dva mjeseca”, upoznao je čelni čovjek Županije.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: Radio Bljesak

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn