OPĆINA CERNIK – Projekti za bolju kvalitetu života nisu zaustavljeni

Datum objave: 22. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Unatoč pandemiji Općina Cernik prošlu je godinu bila veliko gradilište. Radovi na društveno-komunalnoj infrastrukturi, energetska obnova, reciklažno dvorište, nova vizura Franjevačkog trga – samo je dio projekata koji svakodnevno mijenjaju izgled mjesta i podižu standard življenja

Nakon što su početkom ožujka službenim otvorenjem objekta završili projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, Cerničani nastavljaju s pozitivnim trendovima, mijenjajući svakodnevno vizuru mjesta koje se ponosi poviješću dugom 7 i pol stoljeća. I dok su brojni poslovi uređenja društvene i komunalne infrastrukture iza njih, a novi u planu, oni opsežniji, s povoljnim meteorološkim prilikama, posljednjih se dana privode kraju. Poput projekta energetske obnove mjesnog društvenog doma vrijednog gotovo 7 milijuna kuna i stanova u Školskoj ulici.

Novu krovnu konstrukciju dobila je i škola u Šumetlici koju također očekuje energetska obnova, baš kao i zgrade Nogometnog kluba Mladost i DVD-a Baćin dol. Od Ministarstva regionalnog razvoja u Općinu je stiglo 450 tisuća, a od Brodsko posavske županije, zahvaljujući činjenici kako je riječ o brdsko-planinskom području, 850 tisuća kuna, namijenjenih rekonstrukciji nerazvrstane ceste Klačinac koja vodi do reciklažnog dvorišta.

Računajući na novac fondova, pripremajući se, istovremeno, za nadolazeće natječaje, općinski tim predvođen načelnikom Vitomirom Žakićem, u planu ima i izgradnju nove kanalizacije u ulici Franje Tuđmana, a valja završiti i posao na novom Franjevačkom trgu koji čeka završno asfaltiranje i postavljanje kandelabera.

TEKST: S. T.        FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn