OPĆINA CERNIK – Ministar Erlić posjetio gradilište Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora

Datum objave: 15. 2. 2024. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Nastavljajući kontinuirano ulaganje u podizanje kvalitete življenja i razvoj gospodarstva, Općina Cernik provodi projekt izgradnje Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora vrijedan 1,2 milijuna eura, kojeg, putem programa za revitalizaciju Slavonije, Baranje i Srijema, s nešto više od 530 tisuća eura sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Gradilište ovog, za područje Cernika, iznimno vrijednog projekta, posjetio je ministar Šime Erlić sa suradnicima

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Šime Erlić sa suradnicima- državnim tajnikom Domagojem Mikulićem i ravnateljicom uprave za potpomognuta područja, Katicom Mišković posjetili su Općinu Cernik u kojoj niče Poljoprivredno-poduzetnički inkubator. Riječ je o projektu vrijednom 1,2 milijuna eura, koji, putem programa za revitalizaciju Slavonije, Baranje i Srijema, s nešto više od 530 tisuća eura sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Posjet gradilištu ministar je iskoristio kako bi naglasio važnost projekta, koji je i primjer dobre prakse, jer će, dugoročno, podići konkurentnost proizvođača u proizvodnji i plasmanu proizvoda: “Putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, u realizaciji su 64 projekta vrijedna 25 milijuna eura. Njima se ulaže u poduzetničke zone, inkubatore, društvenu i ostalu javnu infrastrukturu od razvojnog značaja. Jedan od takvih projekata je i cernički inkubator, sjajna priča na kojoj čestitam načelniku i timu koji na tome radi stvarajući bolje uvjete za konkurentniju domaću proizvodnju, zapošljavanje i gospodarsku revitalizaciju”, rekao je, tom prigodom ministar Erlić.

Uz otvaranje novih radnih mjesta, cilj izgradnje cerničkog Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, jednog od rijetkih takve vrste na području Brodsko-posavske županije je i pomoć sve brojnijim proizvođačima voća i povrća, jer upravo je to niša koju su Cerničani prepoznali kao jednu od isplativijih, što dokazuje i sve značajnija manifestacija “Sačuvajmo stare sorte”, u organizaciji mjesne Udruge vinogradara i voćara. U kojoj je fazi projekt i što će značiti Općini, upoznao je načelnik Vitomir Žakić.”Trenutno smo na pola puta investicije, zgrada je podignuta i sada nas očekuje opremanje samog inkubatora. Svrha inkubatora je prerada voća i povrća, pakiranje i plasman na tržište. Na taj način pomoći ćemo i onima koji rade na manjim površinama i s manjim količinama, da skupimo sve što imaju i spasimo proizvodnju”, naglasio je Žakić.

Uz gradilište Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, ministar je u pratnji čelnog čovjeka Općine, saborskog zastupnika Pere Ćosića i brodsko-posavskog župana Danijela Marušića posjetio Franjvački samostan čija je obnova ,također, dijelom financirana iz programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: razvoj.gov.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn