OPĆINA ČAGLIN – Završena je prva faza izgradnje nove zgrade Doma zdravlja u Čaglin

Datum objave: 14. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Zgrada Doma zdravlja u Čaglinu izgrađena je i stavljena pod krov, ugrađeni su prozori, a sada slijedi druga faza – unutarnje uređenje. Investicija je to vrijedna po projektu 3, 5 milijuna kuna kojom se želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite na tom području.

„Inicijativa za izgradnju krenula je iz općine Čaglin, jer stara zgrada nije prihvatljiva u 21. stoljeću za njezine stanovnike. Jednostavno smo htjeli osigurati viši standard za naše stanovnike. Veći dio sredstava u prvoj fazi osiguran je iz proračuna općine i to blizu milijun kuna dok smo 400 tisuća dobili od Ministarstva regionalnog razvoja, a 300 tisuća osigurala je županija,” rekao je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

“Pripremamo raspisivanje javne nabave za nastavak radova na unutarnjem uređenju. Složen je to posao i moram ići korak po korak kako ne bi napravili nekakvu pogrešku. Za sada ide sve po planu i uvjeren sam da ćemo na zadovoljstvo svih naših mještana završiti radove u planiranom roku,”dodao je načelnik Bardač.

U novoj će se zgradi nalaziti prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite. Bit će ordinacija Dentalne medicine, dvije opće obiteljske, posebna prostorija za Patronažnu službu, Nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. /D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn