OPĆINA ČAGLIN – Pri završetku radovi na novoj zgradi Doma zdravlja u Čaglinu

Datum objave: 05. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Zgrada Doma zdravlja u Čaglinu izgrađena je i stavljena pod krov, a pri završetku su i radovi na unutarnjem uređenju. Investicija je to vrijedna po projektu 3, 5 milijuna kuna kojom se želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite na tom području.

Pri završetku su radovi na unutarnjem uređenju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu. Zgrada je pod krovom, postavljena je vanjska stolarija te sve instalacije. Trenutno se postavljaju podovi prema propisanim standardima za zdravstvene ustanove i time će se zaokružiti cjelina unutarnjeg uređenja. Pokrenut je paraleno i postupak javne nabave za namještaj , opremu i potrebne instrumente.  Uz vanjsko uređenje jedna od zahtjevnijih investicija je i izgradnja parkirališnih mjesta, sve prema projektnoj dokumentaciji, a u sklopu tih radova pristupit će se rušenju stare zgrade Doma zdravlja – postojeće zdravstvene stanice u Čaglinu. Prema riječima ravnatelja požeško-slavonskog Doma zdravlja Marijana Višatickog u novoj zgradi u Čaglinu bit će prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite, ordinacija Dentalne medicine, dvije Opće obiteljske te posebna prostorija za Patronažnu službu, a nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

“U sadašnjoj zgradi se vrši zdravstvena zaštita punih 60 godina koja više nije primjerena za pružanje zdravstvenih usluga. Krajnje je vrijeme bilo da izgradimo novu zgradu prema novim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Uvjeren sam da će ova zdravstvena stanica biti na veselje i radost ovdašnjih stanovnika koji će usluge zdravstvene zaštite koristiti,” rekao je Višaticki.

Podsjetimo, inicijativa za izgradnju nove zdravstvene stanice u Čaglinu je pokrenulo je općinsko čelništvo zbog derutnih prostora sadašnje ambulante starih preko 60 godina. Prema riječima načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača iz njihovog proračuna je za prvu fazu radova osigurano gotovo milijun kuna. Projekt je podržalo i Ministarstva regionalnog razvoja s 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala Požeško-slavonska županija. “Sadašnji prostori i ambulante nisu prihvatljive i primjerene za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Upravo zbog toga, pružanja višeg standarda zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu krenuli smo sa zahtjevnim projektom na našem području,” rekao je načelnik Bardač.

TEKST: S. P./ D.K.       FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn