OPĆINA ČAGLIN – Otvorena ustrojbena jedinica vrtića pri OŠ Stjepana Radića

Datum objave: 05. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Suradnjom Požeško-slavonske županije, Općine Čaglin i OŠ Stjepana Radića Čaglin ustrojena je ustrojbena jedinica vrtića pri osnovnoj školi. Vrtiću je danas bio prvi radni dan, a u njemu će boraviti djeca uzrasta od tri godine do polaska u školu, u vremenu od 6 do 16 sati.

“Deset godina je prošlo od ideje o potrebi za skrb djece predškolskog uzrasta do prvog ulaska djece u prostorije vrtića u Čaglinu. Put realizacije nije bio jednostavan, ali zajedničkim djelovanjem Požeško-slavonske županije, Općine Čaglin i OŠ Stjepana Radića Čaglin ustrojena je ustrojbena jedinica vrtića pri osnovnoj školi. Organizacija rada ovakve ustrojbene jedinice je vrlo učinkovita jer administrativne poslove, poslove pedagoga i ravnatelja, sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, obavljaju djelatnici škole, dok sama jedinica vrtića ima svoje odgajatelje i kuharicu-spremačicu,” naglasio je načelnik općine Dalibor Bardač.

Danas, kada se obilježava Svjetski dan učitelja, dvije odgajateljice su s uzbuđenjem dočekale 25 mališana koji su došli u pratnji svojih roditelja. Pred ulazom u vrtić, u skladu s epidemiološkim mjerama, dobrodošlicu su im poželjeli načelnik Bardač i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović. Osvrnuli su se na priču o vrtiću koja je počela još 2010. i danas dobila svoj epilog i prve polaznike zbog kojih je ideja prerasla u realizaciju koju su svi očekivali, prije svega zaposleni roditelji, a zatim i djeca.

Zahvaljujući Općini Čaglin i Općinskom vijeću koje je donijelo takvu odluku roditeljima je omogućeno zbrinjavanje djece uzrasta od 3 godine do polaska u školu u vremenu od 6 do 16 sati, tijekom kojeg će im biti poslužena 2 obroka i 2 međuobroka za koje su zadužene školska kuharica Maja Stipić i vrtićka kuharica Marija Buturac. Osim što je danas prvi dan rada vrtića, ujedno je i prvi dan provođenja programa predškole, koji će provoditi odgajateljice Rajka Jurčević i Nikolina Čičković, te će se polaznicima vrtića tri dana u tjednu pridružiti još tri predškolca kako bi se što bolje pripremili za polazak u prvi razred. “Sigurni smo kako će rezultate rada i prednosti pohađanja vrtića uočiti prije svega sami roditelji, a zatim i učitelji koji će nastaviti odgajati i obrazovati djecu na već postavljenim temeljima,” zaključio je načelnik Bardač.

TEKST: S. P.       FOTO: Općina Čaglin

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn